Tech

Matolcsy szerint be kellene tiltani a kriptovalutákat

Legalábbis az EU-ban, orosz és kínai példára hivatkozva.

2022.02.13 06:57ma.hu

Matolcsy György jegybankelnök a Facebookon, de az MNB Facebook-oldalán tette közzé drámai véleményét a kriptovalutákról, amit "Az orosz központi bank a kriptovaluták bányászatának és kereskedelmének betiltását javasolja" című,Financial Timesban megjelent cikk ihletett nála.  

"Kína múlt szeptemberben minden kriptovalutával végzett tevékenységet törvényellenesnek nyilvánított, az orosz központi bank pedig a kriptovaluták bányászatának és kereskedelmének betiltását javasolja" - írta.

Összességében azt gondolja, ez a helyes irány és az Uniónak be kellene tiltania a legtöbb új, a bitcoinhoz hasonló eszköz bányászatának gyakorlatát. Ennek oka, hogy a kriptovaluták illegális tevékenységeket is támogathatnak, valamint a kriptovaluták szédítő iramú növekedését és piaci értékét elsősorban a jövőbeli növekedésen alapuló spekulatív kereslet határozza meg, ami pedig buborékokat hoz létre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.