Tech

Újra tízezer felett a .hu domain regisztrációk száma

Ez összhangban van a koronavírus járvány egyes hullámainak alakulásával.

2022.02.11 15:28MTI

Januárban újra meghaladta a tízezret a .hu domain regisztrációk száma, erre 2021 áprilisa óta nem volt példa; az elmúlt 5 évben pedig először 2020 márciusában lépte át a tízezret a hazai domain foglalások havi mennyisége - közölte a Rackhost Zrt. magyar akkreditált domain regisztrátor, web- és szerverhoszting szolgáltató.

Az új weboldalak létrejöttének üteme és a domain regisztrációk számának változása összhangban van a koronavírus járvány egyes hullámainak alakulásával a rackhost.hu szerint.

Az elmúlt több mint fél évben a .hu domain foglalások elmaradtak a 2021-es év eleji csúcsoktól, miközben az idei januári adatokból arra lehet következtetni, hogy újabb fellendülés indul. Míg tavaly decemberben 7630 .hu domaint regisztráltak, addig idén januárban már 10 610-et, ami 39 százalékos növekedés.

Az kérdéses a portál szerint, hogy ez egy növekvő trend kezdete, vagy csak egy kiugró érték, ami akár azzal is magyarázható, hogy a decemberi ünnepi időszak után sokan újult erővel vágtak bele a munkába.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.