Tech

Adathalász-kísérletre figyelmeztet a Takarékbank

Az adatlopási kísérlet során a "TAKARÉK Service csapata" nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlanak.

2022.02.09 02:23MTI

Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett a Takarékbankhoz, hogy csalók a bank nevével és logójával visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak - közölte a pénzintézet kedden az MTI-vel.

Ismertetik, hogy az adatlopási kísérlet során a "TAKARÉK Service csapata" nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlanak.

A levelekben szereplő hivatkozás megtévesztő, a csalók ugyanis annak segítségével hozzájuthatnak az ügyfél netbanki belépési adataihoz, és a számlájához is - hívták fel a figyelmet.

A Takarékbank hangsúlyozta, hogy soha nem küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben, és arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak rá ilyen linkre, minden esetben kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Takarék netbankba.

Amennyiben valaki megnyitotta az e-mailben küldött hivatkozást, és adatot adott meg, az függessze fel netbankjogosultságát. Ehhez keressen fel haladéktalanul egy Takarékbank-fiókot, vagy hívja a telefonos ügyfélszolgálatot (+36-1-311-3110) - tájékoztatott a Takarékbank.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.