Interreg

Itt a Zarándok adatbank!

Legfőbb célja, hogy a túrázók, és zarándok közösségek egyaránt segíthessék egymást egy-egy útvonal érintett szakaszán.

2021.11.12 15:49ma.hu

A Permeo Polgári Társulás és a Zarándok Turizmusért Nonprofit Kft. közös projektjében a felhasználók számára egy tejesen díjmentes platform létrejöttéért dolgoztak össze.

A platform, amely az „Innovatív zarándokút járhatósági és tájékozódási közösségi adatbank és adatgyűjtési platform”, rövid nevén Zarándok adatbank című projekt keretében jött létre, webes és mobil felületeken is használható.

Legfőbb célja, hogy a túrázók, és zarándok közösségek egyaránt segíthessék egymást egy-egy útvonal érintett szakaszán, mégpedig úgy, hogy az észlelt problémát egyszerűen jelentik a platform felületén.

Legyen szó akár egy lekopott útfestésről, vagy egy kidőlt fáról, a rögzített adatok mellé képet is feltölthetünk, ezzel is segítve a könnyebb és lehető leghatékonyabb problémamegoldást.
Ezeket az adatokat az érintett útvonalak gazdáival együttműködve, elsősorban önkormányzatokkal és erdészetekkel oszthatják meg, ezzel is hozzájárulva az útvonalak folyamatos járhatóságának megőrzéséhez, hogy azokat továbbra is a legszélesebb körben ki tudják használni az arra látogatók.

A megvalósított projekt 2021.08.31. dátummal zárult, azonban a megvalósítók hosszú távon képzelik el fejlesztett platform használatát, amely az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Programban keretében, a SKHU/WETA/1901/4.1/304 azonosítószámú, projektben kizárólag határon átnyúló együttműködésben valósulhatott meg, hiszen a közös célunk az, hogy a meglévő értékeinket karbantarthassuk, fenntarthassuk és megőrizhessük a jövő generációja számára.

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
 
www.skhu.eu
www.rdvegtc-spf.eu

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.