Tech

A Facebook 100 millió dollárral segíti a nők és kisebbségek vezette kisvállalkozásokat

A program keretében a cégek minimum ezer dollár értékű fennálló követelést küldhetnek számla formájában a techóriásnak.

2021.09.12 12:23ma.hu

A héten jelentette be a Facebook, hogy 100 millió dollárral segíti a nők és kisebbségiek vezette kiscégeket, a fennálló számlaköveteléseik megvásárlásával – írta a portfolio.hu.

A kintlévő számlakövetelések megvételével a Facebook Invoice Fast Track programja lényegében megelőlegezi a pénzt olyan kisvállalkozások számára, amelyeknek e nélkül akár heteket vagy hónapokat is várniuk kellett volna, mire a vásárlóik fizetnek.

A program keretében a cégek minimum ezer dollár értékű fennálló követelést küldhetnek számla formájában a Facebooknak, pozitív elbírálás esetén a tech cég napokon belül kiegyenlíti a tartozást. A vásárlók ezt követően majd a techóriásnak fizetik meg az összeget, az eredeti feltételek mentén. A tavalyi 86 milliárd dolláros bevétele mellett a Facebooknak nyilvánvalóan nem olyan égető megkapnia ezeket a fennálló összegeket, mint a kisebb cégeknek.

A program kapcsán a Facebook arra számít, hogy mintegy 30 ezer kisvállalkozásnak tudnak így segíteni. A program iránt érdeklődő cégek október 1-től jelentkezhetek majd.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.