Internet

Újabb megállapodás született a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért

A felhasználók a károsnak vélt tartalmakat az Európai Unió Safer Internet Programjának részeként működő weboldalon jelenthetik be.

2019.10.26 13:52MTI

A gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorítása érdekében megállapodott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Belügyminisztériummal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal - mondta Kurkó Zsuzsánna, a Safer Internet Program projektvezetője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a felhasználók a károsnak vélt tartalmakat az Európai Unió Safer Internet Programjának részeként működő weboldalon jelenthetik be.

Elmondta: a szolgálat elemzői megnézik a bejelentett tartalmakat és ha szerintük is károsak, továbbítják a kiberbűnözés elleni főosztálynak. Ha a tartalmat nem magyarországi szerverről, de Európán belül osztották meg, a feltöltés helye szerinti ország Hotline szolgáltatását értesítik és a tartalmat nekik továbbítják - fűzte hozzá. Megjegyezte: Európán kívüli szerver esetén a tartalmak forrásának felderítésében a nemzetközi INHOPE szervezet is részt vesz.

Hangsúlyozta, hogy az összefogásra nagy szükség van Magyarországon; a projektért felelős civil szervezet a Legfőbb Ügyészséggel is kötött már együttműködési megállapodást a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.