Nagy melle nincs

A Microsoft az Office-ba is beépítené a Cortanát

A tervek szerint a digitális asszisztens az irodai programcsomag asztali és mobil változatában is használható lesz.

2015.02.08 11:30ma.hu

A The Verge pénteken írta meg, hogy a Microsoft népszerű irodai programcsomagjába, az Office-ba is integrálni akarja a Cortana digitális asszisztenst. A cég már javában teszteli új, Work Assistant nevű alkalmazását, amellyel a Cortanán keresztül, hangparancsokkal nyithatunk meg, szerkeszthetünk és oszthatunk meg dokumentumokat.

The Verge

A weboldal úgy tudja, hogy az újítás az Office asztali és mobil változatában is használható lesz majd.  Mindez azt jelenti, hogy a Cortana a Windows-telefonok után az Android és iOS operációs rendszereket használó készülékeken is megjelenhet. A Microsoft az utóbbi hónapokban feltűnő erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a konkurens mobil platformokat is „megfertőzze” a termékeivel és szolgáltatásaival, nem véletlen, hogy nemrég az Office iOS- es és androidos változatát is piacra dobták.

A Business Insider még novemberben készített interjút Julie Larson-Greennel, a cég alelnökével, aki megerősítette, hogy a Cortana a konkurens operációs rendszerek alatt is használható lesz, és a Windows 10 mellett az Office-ba is szeretnék beépíteni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.