Időjárás

Nem tágít a tél

Csütörtöktől tovább gyarapodhat a mátrai hótakaró, ami a hétvégére is biztató lehet...

2023.01.19 08:47ma.hu

Míg január 18-án szinte az egész országban esett az eső, addig az Északi- és Dunántúli-középhegység csúcsain havazott. Csütörtök virradóra pedig tovább frissült a hótakaró.

A legtöbb hó eddig az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn esett, itt már alsó hangon 20 centi a hó vastagsága, igaz szerda reggelre átmenetileg +2 fokig emelkedett a hőmérséklet és a hó olvadni kezdett, de aztán újra visszaesett a hőmérő higanyszála.

Szerdán az ország északnyugati felén, így a Bakonyban és a Pilisben is havazás váltotta fel az esőt, Dobogókő is gyönyörűen kifehéredett.

A Nagy-Hideg-hegyen pedig egyenesen tértid ért a hó! Késő este újabb csapadékzóna érkezett, csütörtök hajnaltól az Északi-középhegységben és a Dunántúlon is egyre több helyen váltotta fel a havazás az esőt, ezúttal síkvidéken is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.