Időjárás

Franciaország: épületnek csapta a hatalmas vihar a sárkányszörföst - videó

A jelentések szerint a 31 éves férfi meghalt és több ember megsérült a strandra lecsapó minitornádóban.

2022.06.20 13:55ma.hu

Egy sárkányhajós meghalt, miután a francia média szerint egy tengerparti étterem ablakának csapódott egy "mini-tornádó" során egy tengerparton.

A jelentések szerint egy erős széllökés miatt a 31 éves áldozat nekicsapódott az épületnek Villers-sur-Merben, a normandiai Deauville-től mintegy 10 kilométerre nyugatra fekvő Villers-sur-Merben.

A jelentések szerint szombat este a levegőben szálló tárgyak miatt további öt ember sérült meg, őket kórházba szállították.

A városháza közlése szerint mintegy 15 embert kellett ideiglenesen áthelyezni.

A közösségi médiában Villers-sur-Mer-ből közzétett videókon látható, amint a sétálók és a strandolók a tengerparton lévő épületekbe menekülnek a helyi polgármester által "mini tornádónak" nevezett esemény során.

A jelentések szerint az erős szél 20-25 percig tartott a Cote Fleurie-n Ouistreham és Deauville között.

Deauville-ben az erős szél felkorbácsolta a homokot, miközben a strandolók fedezékbe menekültek.

A szélsőséges időjárási jelenséget nem jósolták meg a meteorológusok, akik nem számítottak arra, hogy ilyen erősek lesznek a széllökések - számolt be a Francebleu.

Ez "olyan katasztrófa volt, amilyet még soha nem tapasztaltunk a partjainkon" - mondta Villers-sur-Mer polgármestere, Thierry Granturco.

Az utcabútorok, valamint az éttermek tárgyai "hihetetlen erővel" repültek el - magyarázta.

Elmondta, hogy a szörfös, aki meghalt, egy párizsi férfi volt, akinek második otthona volt a normandiai partvidék - jelentette a Franceinfo.

Granturco polgármester elmondta, hogy az áldozatot "a vízből egy étterem falának csapódott, ahol meghalt".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.