Katasztrófa

Hatalmas áradások és földcsuszamlások Dél-Indiában - emberek haltak meg és tűntek el - videó

Legalább 26 halott, több mint 100 eltűnt, miután hatalmas áradások és földcsuszamlások sújtották India déli részét.

2021.11.20 15:12ma.hu

Legalább 26 ember meghalt és több mint 100-at eltűntként tartanak nyilván, miután a heves esőzések hatalmas áradásokat okoztak India déli részén az elmúlt napokban. Sok ház, út és híd megrongálódott vagy megsemmisült, az állatállományt pedig elsodorta a víz.

Legalább 17 ember halálát jelentették, és több mint 100 embert sodort el a víz az Andra Pradesht sújtó súlyos áradásokban - jelentette az NDTV 2021. november 20-án. Az állam legsúlyosabban érintett régiója Rayalaseema. A többi érintett körzet Chittoor, Kadapa, Kurnool és Anantpur.

További 3 gyermek és egy idős nő meghalt az Anantapur körzet Kadiri városában, miután késő este a heves esőzések miatt összeomlott egy régi, háromszintes épület. A romok alatt még mindig több mint 4 ember mentése folyamatban van.

Három állami közlekedési busz elakadt, és 12 embert nem sikerült kimenteni - írja az NDTV.

Az áradások sok helyen hidakat és utakat romboltak le vagy rongáltak meg, ami a vasúti, közúti és légi közlekedésre is hatással volt.

Tamil Naduban november 19-én kilenc ember vesztette életét, miután Vellore körzetében rájuk omlott annak a háznak a fala, amelyben aludtak.

Kilenc másik személy sérüléseket szenvedett, és kórházba szállították őket.

Széles körű zivatarokkal járó esőzéseket jeleztek előre Maharashtra, Goa, Andhra Pradesh, Telangana, Tamil Nadu, Karnataka és Kerala felett november 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap.

Az esőt egy jól körülhatárolt alacsony nyomású terület vitte Tamil Nadu északi belső része és a szomszédos Karnataka és Rayaleseema fölé.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.