Időjárás

Péntekre jön meg a lehűlés, a legtöbb helyen már 20 fok sem lesz

Hidegfront érkezik a hét végére.

2020.09.14 15:05ma.hu

Csütörtökön hidegfront érkezik, pénteken a legtöbb helyen már 20 fok sem lesz - írja az Időkép.

A hidegfront ugyan már csütörtök napközben megérkezik, ezen a napon még 24-31 fokig emelkedhet a maximum-hőmérséklet. A front előterében, délkeleten lesz a legmelegebb, és a lokális jellegű záporok, zivatarok is az ország délkeleti tájaira érkezhetnek legkésőbb. Erősebb viharokra, jelen számítások szerint, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben van nagyobb esély. Ezekből felhőszakadás, környezetükben viharos erejű széllökések is előfordulhatnak.

A szél eleinte északnyugaton támadhat fel, majd estétől, illetve pénteken országszerte erős lehet. Felszakadozik a felhőzet, a maximum-hőmérsékletek a front mögött visszaesnek, 17-22 fokra számíthatunk.

Bár már nem várható említésre méltó csapadék, a hideg északias szél jelentősebben csökkentheti hőérzetünket. A legmelegebb délen és a főváros környékén lehet.

Hétvégén nem lesz rossz idő, kirándulásra, szabadban való időtöltésre alkalmas időjárásra számíthatunk, de a hideg hajnalok és a mérséklődő felmelegedés miatt réteges öltözködés javasolt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.