Időjárás

Nem hoz érdemi változást a keddi hidegfront

Csak néhány fokkal esik vissza a hőmérséklet, reggelente többfelé fagyhat, a szél többször feltámadhat.

2020.02.18 08:41ma.hu

Kedden átvonul fölöttünk a Dennis ciklon hosszan elnyúló hidegfrontja, azonban nálunk viharos időt szerencsére nem okoz, és a hőmérséklet is csak kicsit esik vissza.

A front felhőzetéből csak kevés helyen eshet, feltámad viszont az északnyugatira forduló szél, északon, északnyugaton erős lökések kísérhetik - írta az Időkép. A hőmérsékletben lényeges visszaesés nem várható, a maximumok a legtöbb helyen ismét meghaladják a 10 fokot.

Többfelé fagyosan indul a szerda reggel, napközben nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és este, éjjel egy újabb hidegfront már több helyen okozhat kisebb esőt, záport. A hegyekben havas eső, hózápor is kialakulhat, de tartós megmaradó hóréteg ezúttal sem fog kialakulni.

Csütörtökön szeles időre, több órás napsütésre van kilátás, majd pénteken egy felhősáv vonulhat át fölöttünk nyugat felől, délutánra viszont jelentősen csökken a felhőzet. Csak elszórtan alakulhat ki jelentéktelen eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél erős lesz, északon, északnyugaton viharossá fokozódik.

Csütörtök reggel csak helyenként, péntek és szombat hajnalban viszont az ország nagy részén fagyni fog, a derült, szélcsendes tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Hétvégétől ismét egyre enyhébb légtömegek alakítják időjárásunkat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.