Időjárás

Kiadták a figyelmeztetést: kedden is országszerte várható tartós, sűrű köd

Keddre is az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020.01.13 17:55MTI

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az esti óráktól már az északnyugati országrészben is ködre lehet számítani. Kedden is nagyrészt borult, párás és foltokban ködös lesz az idő, csak a dunántúli illetve a dél-alföldi tájakon valószínű némi napsütés. A borult, ködös tájakon bárhol előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás.

Megjegyezték, hogy a hegyekben az alacsonyszintű rétegfelhőzet miatt a hegyek lábánál kedvezőtlenebbek a látási viszonyok, de 600-700 méteres magasság felett már tiszta az égkép.

Az előrejelzés szerint kedden hajnalra mínusz 6 és 0 fok közé hűl le a levegő. A nappali maximumok a borult, párás helyeken 0, a napos tájakon 5 Celsius-fok körül alakulnak.

Címlapfotó: talaj menti köd és felhők, a háttérben pedig a Kékestető látszik Galyatetőről fotózva 2020. január 10-én. MTI/Komka Péter

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.