Időjárás

Hétvégére elérjük a 20 fokot

Lassan november második felébe lépünk, a hőmérsékletek viszont kora őszies időt tükröznek.

2019.11.14 07:11ma.hu

Többször felhős időben lehet részünk a hét hátralévő részében, csütörtökön és hétvégén többfelé az eső is ismét eleredhet, alapvetően azonban az ilyenkor átlagoshoz képest jóval enyhébb értékeket mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken a reggeli minimumok nyugaton fegypont közelében alakulhatnak, az Alpokalján fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. Keleten ezzel szemben 10 fok felett maradunk, enyhe éjszakákra készülhetünk. Hétvégén mindkét napon 6 és 14 fok között alakulhatnak a minimum-hőmérsékletek, ami jóval enyhébb az ilyenkor átlagoshoz képest. Napközben csütörtökön és pénteken nyugaton még 10 fok alatt maradhatnak a csúcsértékek, máshol azonban 10-18 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála. A hétvége napjain fokozódik a felmelegedés, keleten és délen a 20 fokot is átléphetjük.

A hőmérsékletekkel szoros összefüggésben péntektől ismét erős délkeleties áramlás lesz jellemző hazánkra. Főként vasárnap jelentősen feltámad a szél, sokfelé viharos széllökések is lehetnek.

Csütörtökön keleten lehet több felhő az égen, errefelé átmenetileg kisebb eső, futó zápor kialakulhat, máshol viszont hosszabb időre kisüthet a nap. Pénteken a ködös reggelt követően hosszabb-rövidebb napos időszakok mindenhol előfordulhatnak. Szombaton és vasárnap nyugaton ismét előfordulhat kisebb eső, keleten fog többet sütni a nap - írta az Időkép.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.