Időjárás

Nézze meg, milyen csodálatos az orosz 'nyár' - videó

Május végén az évszakhoz képest hűvösebb az idő arrafelé...

2019.05.25 16:10ma.hu

Nézze meg, milyen oroszos az időjárás május végén a bányászvárosban Oroszország európai részén, a Komi Köztársaságban. A Moszkvától 1900 km-re északkeletre található Vorkuta arról is ismert, hogy építkezésein és bányáiban a Gulag lágerrendszer több tízezer rabja dolgozott.

Mint ismeretes, tanítási szünetet rendeltek el pénteken az észak-oroszországi Vorkutában a május végi hóvihar miatt.

A meteorológiai szolgálat szerint a Komi Köztársaság szénbányászvárosában, ahol a hőmérséklet mínusz öt Celsius-fokra süllyedt, a széllökések sebessége elérte az óránkénti nyolcvan kilométert. A sűrű hóesésben a látótávolság 100 méter alá csökkent. A sarkkörön túli településen reggel a gépkocsiforgalmat is korlátozták.

A Jamal-Nenyec Autonóm Körzet székvárosa, a sarkkörön található Szalehard repülőterét lezárták az ónos esővel súlyosbított szélvihar miatt, amelyben a széllökések sebessége eléri az óránkénti 86 kilométert.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.