Forma-1

Emilia Romagna Nagydíj: a szervezők 2026-ban rendeznének versenyt a törölt futam helyett

A versenynaptár nagyon sűrű, a csapatok pedig biztosan nem egyeznének bele abba, hogy lerövidítsék a nyári szünetüket az elmaradt nagydíj pótlása érdekében.

2023.05.18 16:12MTI

Az Olaszországot sújtó esőzések és az imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó áradása miatt törölt Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj szervezői (ACI) abban bíznak, hogy 2026-ban is rendezhetnek majd viadalt.

Az ACI-nek 2025-ig van szerződése, melyet reményeik szerint a mostani váratlan események miatt meghosszabbítanak egy extra évvel, mivel idén nem fogják tudni megrendezni a futamot. A versenynaptár nagyon sűrű, a csapatok pedig biztosan nem egyeznének bele abba, hogy lerövidítsék a nyári szünetüket az elmaradt nagydíj pótlása érdekében.

"A versenynaptár összetettsége miatt nem indokolatlan elképzelni, hogy a 2023-as elmaradt futam helyett 2026-ban rendezzünk egyet" - nyilatkozott Sricchi Damiani, az ACI elnöke, hozzátéve, hogy a tragikus események miatt a törlés elkerülhetetlen volt.

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnöke - aki Imolában született - a versennyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az egy évre szóló szerződéshosszabbítás valós lehetőség, amivel foglalkozni fognak.

A természeti katasztrófa miatt - melyben legalább nyolc ember veszítette életét az észak-olaszországi régióban - szerdán törölték a teljes mostani versenyhétvégét. A döntést az illetékes hatóságokkal, illetve miniszterekkel, az Emilia Romagna régió elnökével, a polgármesterrel, az olasz autóklub elnökével, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével lebonyolított egyeztetések után hozták meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.