Forma-1

Szaúdi Nagydíj - Verstappen gyomorproblémák miatt csak pénteken érkezik Dzsiddába

A 25 éves pilóta a Twitter-oldalán közölte 3,2 millió követőjével, hogy mi történt vele.

2023.03.16 19:55MTI

Gyomorproblémák miatt egy nappal elhalasztotta utazását az idei második Forma-1-es világbajnoki futamra, a hétvégén Dzsiddában sorra kerülő Szaúdi Nagydíjra a címvédő és kétszeres vb-győztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője.

A 25 éves pilóta a Twitter-oldalán közölte 3,2 millió követőjével, hogy az elmúlt napokban gondjai voltak a gyomrával, de már teljesen jól érzi magát.

"Sajnos emiatt egy nappal halasztanom kellett az elutazásomat, így csak pénteken érkezem a helyszínre"- írta Verstappen.

A konstruktőrök között vb-címvédő Red Bull istálló közölte: a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) beleegyezett abba, hogy Verstappen ne vegyen részt a versenyhétvége előtt sorra kerülő kötelező csütörtöki sajtóeseményeken.

A holland versenyző az idén ott folytatta, ahol tavaly év végén abbahagyta, és címvédőhöz méltó módon fölényes győzelmet aratott a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, amelyen ráadásul mögötte másodikként csapattársa, a mexikói Sergio Pérez zárt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.