Forma-1

Vettel: úgy érzem magam, mintha elkéstem volna az iskolából

A 34 éves versenyző a hétvégi, ausztráliai viadalon térhet vissza.

2022.04.06 19:24MTI

Sebastian Vettel olyan érzésekkel várja bemutatkozását a Forma-1 most zajló idényében, mintha elkésett volna az iskolából.

A németek négyszeres világbajnok pilótája - aki a szezon első és második futamát koronavírusos megbetegedése miatt hagyta ki - elmondta, nagyon várja már, hogy újra rajthoz álljon.

"Miután pozitív lett a tesztem és kihagytam az első két futamot, úgy érzem magam, mintha elkéstem volna az iskolából" - nyilatkozta.

A 34 éves versenyző a hétvégi, ausztráliai viadalon térhet vissza. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: ez abból a szempontból nem lesz számára furcsa, hogy karrierje során a legtöbbször Ausztráliában kezdődött a vb-idény. Kiemelte, örömteli, hogy kétéves szünet után - amit a pandémia okozott - visszatérhetnek az országba, ahol a közelmúltban, egészen a világjárványig rajtolt a Forma-1-es évad.

"Miután közel egy hónapra ki kellett szálljak az autóból, számomra különösen fontos lesz, hogy az edzéseken készüljek. Remélem, sikerül előre lépnünk ezen az általában izgalmas és kiszámíthatatlan versenyen" - nyilatkozta.

Vettel csapata, az Aston Martin - a Williamshez hasonlóan - két futam után még pont nélkül áll a mezőnyben. A kanadai Lance Strollnak, valamint a németet helyettesítő honfitársnak, Nico Hülkenbergnek sem sikerült az első tízben végeznie a Bahreini, majd a Szaúdi Nagydíjon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.