Média

Helytelen korhatár-besorolásokat vizsgált a Médiatanács

Az HBO Max a kifogásolt műsort hét éven, a Disney+ pedig hat éven felülieknek ajánlott korhatár-besorolással látta el.

2022.11.19 08:27MTI

Az HBO Max és a Disney+ helytelen korhatár-besorolású műsorai miatt a joghatósággal rendelkező külföldi társhatóságokhoz fordul a Médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy az HBO Max a kifogásolt műsort hét éven, a Disney+ pedig hat éven felülieknek ajánlott korhatár-besorolással látta el. A hatósági vizsgálat megállapította, hogy mindkét műsorszám olyan jeleneteket tartalmazott, amelyek miatt azokat a magyar szabályozás alapján "12 éven aluliak számára nem ajánlott" minősítéssel lehetett volna csak elérhetővé tenni.

Az HBO Max szolgáltatója Csehországban, a Disney+ pedig Hollandiában bejegyzett társaság, így a cseh, illetve a holland médiaszabályok vonatkoznak rá, ezért a Médiatanács továbbítja az ellenőrzések eredményét a cseh és holland társhatóságoknak, valamint kéri az esetek kivizsgálását - tudatták.

A közleményben kitértek arra is, hogy a Médiatanács megkezdte a 2023. évben lejáró - Sárvár 95,2 MHz, Celldömölk 92,5 MHz, Kazincbarcika 95,9 MHz, Ózd 99,5 MHz, Tiszaújváros 89,6 MHz, Fehérgyarmat 99,5 MHz és Karcag 93,8 MHz - médiaszolgáltatási jogosultságok pályázati eljárásainak előkészítését. Ennek keretében a testület elfogadta és 2022. november 18-án a Hatóság honlapján közzétette az egyes frekvenciák pályázati felhívás tervezeteit - ismertették.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.