Olaszország

99 évesen doktorált filozófiából a négyszeres nagypapa

Még mindig olyan kíváncsi, mint egy 20 éves.

2022.07.19 10:12MTI

Ötévnyi tanulás után a Palermói Egyetemen szerzett summa cum laude minősítéssel filozófiai doktorátust egy 99 éves olasz férfi.

Az 1923-ban született Giuseppe Paternn-nek két gyereke és négy unokája van, de még mindig olyan kíváncsi, mint egy 20 éves - írták a szicíliai lapok.

A Palermói Egyetemen filozófiát és történelmet hallgató férfit még a koronavírus-járvány sem tudta megakadályozni, hogy befejezze tanulmányait.

Paternn szegény, nyolcgyermekes palermói családból származik. Bár kitűnő tanuló volt, dolgoznia kellett. Előbb futár volt, majd vasúti munkás lett.

Harmincéves korában tudott leérettségizni. Szenvedélyesen szeret írni, egy könyve is megjelent. 1984-ben vonult nyugdíjba, de azóta sem hagyta abba az olvasást és a tanulást. Egy filozófussal kötött barátsága ösztönözte arra, hogy belefogjon az egyetembe.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.