Koronavírus-járvány

Dietetikusok: az influenza időszakában különösen fontos a helyes táplálkozás

Az így megerősített immunrendszer gyorsabban és könnyebben legyőzi a betegségeket.

2020.10.05 05:28MTI

Az influenza időszakában különösen fontos a helyes táplálkozás és életmód - hívta fel a figyelmet a Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szűcs Zsuzsanna hozzátette: a megfelelő táplálkozással erősített immunrendszer gyorsabban és könnyebben legyőzi a betegségeket.

Mint mondta, az egészséges találkozást rendszeres, napi háromszori étkezéssel és a szezonnak megfelelő zöldség- és gyümölcsfogyasztással lehet megalapozni.

Fontos még a rostokban gazdag élelmiszerek: gabonafélék, hüvelyesek és hagymafélék fogyasztása, amelyek a bélrendszerben élő mikrobáknak nyújtanak táplálékot, ezzel nagyban hozzájárulva az immunrendszer egészséges működéséhez - mondta a dietetikus.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.