Életmód

Ekkora vérrögöt szedtek ki egy páciens tüdejéből

Hátfájással és rossz közérzettel vitték kórházba.

2019.11.11 19:58ma.hu

A 64 éves férfi komoly hátfájásra, lázra és rossz közérzetre panaszkodott, mikor bekerült az angliai kórházba, ám az orvosok sem hittek a szemüknek, mikor megvizsgálták. Látták, hogy nagyon alacsony a beteg vérnyomása és rossz a légzése, majd amikor bevezettek egy csövet a tüdejébe, hogy segítsék a légzését és jobban megvizsgálják, egy több mint 20 centiméteres vérrögöt fedeztek fel, amely teljesen kitöltötte a hörgők erezetét.

A tüdőembóliát kezelve eltávolítottak nagy mennyiségű folyadékot, ám ettől a férfi állapota hirtelen sokkal rosszabbra fordult. Elaltatták, majd eltávolították a vérrögöt, amitől a légzése azonnal javult, ám a fennálló bélrákja mellett bakteriális felülfertőződést és szeptikus sokkot kapott, így abbahagyták a kezelését, a férfi családja körében elhunyt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.