Szenvedett az állati ételektől

78 évesen jobb formában van, mint valaha: vegán lett a testépítő

Jim Morris azt mondja, 78 évesen jobban érzi magát a testében, mint akkor, amikor testépítőként látszólag sokkal több volt az izma. Ma úgy véli, a sok állati fehérje csak ártott neki.

2014.01.09 13:38ma.hu

Visszavonulása után előbb vegetáriánus, majd vegán lett az egykori testépítő, és most úgy érzi, fizikailag sokkal jobb formában van, mint aktív évei alatt. A 78 éves Jim Morris izmait valóban sok fiatal is megirigyelheti, ő pedig nyíltan fel is vállalja teste minden porcikáját - persze a jóízlés határain belül. A volt sportoló most a PETA - az egyik legnagyobb nemzetközi állatvédő szervezet - reklámarca, aki azt vallja, mindenkinek jobb lenne, ha az emberek nem ennének annyi állatot.

Fotó: PETA

Morris szerint a sok állati zsiradék és fehérje a legfőbb oka az elhízásnak, szívbetegségnek, ráknak, cukorbetegségnek és a stroke-nak. Mint mondta, ő is ugyanúgy ette egész nap az egészségtelen ételeket, mint sok más ember, de amióta megváltoztatta az étrendjét, azóta teljesen új embernek érzi magát. "Az állati fehérjéket is tartalmazó ételek túl vannak tömve zsírral, vegyi anyagokkal és mindenféle egyébbel, ami káros az Ön számára" - fogalmazott a PETA.

"Amikor versenyeztem és efféle dolgokat ettem, rengeteg emésztési problémám volt" - vallotta be Morris. "Székrekedésem volt és fel voltam fúvódva, és csak erőlködtem minden alkalommal. Meggyőződésem, hogy már nem lennék itt, ha ugyanúgy folytattam volna az evést, mint azelőtt." Előbb csak a húsokról mondott le, később aztán minden állati terméket száműzött az étrendjéből, a tojást és a tejtermékeket is. "A tej a kisbabáknak való" - jelentette ki és arra biztat mindenkit, hogy kövessék a példáját.

"Azt hiszem, az emberek többsége fel sem fogja, hogy ha abbahagyná a tej és a tejtermékek fogyasztását, akkor azt mondhatnák: nahát, nem is tudtam, hogy ez ilyen jó érzés!" - magyarázta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.