Klasszikus nyári finomságok, megbolondítva
Dinnyekoktél friss mentával és karamellszósszal rétegzett citromszorbet
A fagylalt és a dinnye a legkedveltebb nyári hűsítők. A mesterszakácsok azonban nem elégednek meg csupán azzal, hogy néhány gombóc fagyit vagy pár szelet dinnyét ajánljanak desszertnek - előbb kissé "megbolondítják" e klasszikus nyári finomságokat, Úgy, ahogyan azt az egyik budapesti ötcsillagos szálloda séfje tette.
2008.07.19 13:16MTIA fagylalt mellett divatba jött ismét a gyümölcssörbet, amelyben nincs tej és ezért tejérzékenyek is fogyaszthatják. Roland Holzer osztrák mesterszakács előszeretettel kínál maracuja-, mangó-, eper- és málnasörbetet. Mandulatulipánnal és csokoládérudakkal díszíti a juharszirupos diófagyit, a citromsörbetet pedig karamellszósszal rétegezi.
A svájci csokoládé jeges nyalat formájában is csábító, akárcsak a kókuszszorbet kókuszos aprósüteménnyel, a marakujasörbet maracujapéppel és ananászchipsszel, azaz szárított ananászdarabkákkal megszórva. A legérdekesebb a Romanoff eperfagylalt tálalása, amely nem más, mint eper a köbön: feketeborssal és vodkával bolondítják meg a díszítésül szolgáló friss gyümölcsöt, majd eperszósszal öntik le az eperfagyit. A dinnyekoktél friss mentával színes, izgalmas, hűsítő előétel, de finom belőle a hideg leves is.
A marcipánnal és édes dinnyével töltött gyümölcstorta, a narancsos-dinnyés nugáttorta, a dinnyével és mandulával töltött svájci tekercs, meg a sültdinnyés pite új távlatokat nyit eme ellenállhatatlan nyári gyümölcs felhasználásában.