A férfiak nem szeretik a kész forgatókönyvet

Mit gondolnak a pasik valójában a Valentin-napról?

Bármily furcsa, a pasik többsége nincs túlságosan oda a Valentin-napért. Persze, kiváló alkalom, hogy kimutassuk, mennyire szeretjük a párunkat, ugyanakkor sokan csak üzleti fogást látják benne: nem kedvelik, ha megmondják nekik, mit és hogyan.

2012.02.13 08:15ma.hu

A Valentin-nap remek lehetőség arra, hogy a kedvesünknek valamilyen szép ajándékot vegyünk, csokibonbonokkal kényeztessük és megigyunk fél üveg pezsgőt fejenként a hét közepén...

Sokan mára - és a szokás hazai bevezetésekor is - csak a felfújt alkalmat, az üzletet látják a Valentin-napban, melyre kötelező jelleggel pénzt kell költeni, ráadásul nagy lelkesedéssel.

Sok férfi érzi úgy, hogy a "kötelező" drága ajándék és egyebek a társadalom elvárása, és nem az övé vagy a párjáé. Azt a pénzt máskor és más körülmények között szeretné a kedvesére költeni. Úgy véli, erre jobb alkalmak is adódnak.

Másrészt úgy gondolják, ha barátként, vőlegényként, férjként megfelelően helytállnak, akkor az év minden napján kimutatják a párjuk iránti szerelmüket, nem február 14-én ugranak az érzelmek a reflektorfénybe, egy piros szalagokkal teleaggatott ajándékdoboz és pezsgő kíséretében.

A Valentin-napi ajándékötletek, a boltok ordító kirakata által "befolyásolt zombik" órákig rohangálnak a városban, hogy szégyenbe ne maradjanak az ajándékot illetően, miközben az igazi érzelmek, a lopott pillanatok, a váratlan gesztusok a háttérben maradnak.

Ha már szerelmes este, akkor inkább legyen visszafogottabb, de érzelmes: kis romantika egy üveg bor mellett, meghitt beszélgetés gyertyafénynél. A férfiak jobban szeretik a maguk módján kimutatni, hogy szeretik a párjukat, nem pedig úgy, ahogy azt az üzlet diktálja.

Ezt várják a kedvesüktől is. A szerelmük felhajtástól mentes, meghitt ünneplését. Ne legyen "égő", ha valaki nem úgy ülte meg a Valentin-napot, ahogyan az "elvárható".

A pasik nem kedvelik a "Valentin-napi forgatókönyvet", nem szeretik, ha megmondják nekik, mit és hogyan kell a szerelmesek napján. 

Ha jól csináljuk a dolgunkat partnerként, akkor a dicséreteket, bókokat, sőt, a nagy szavakat sem a Bálint-napra tartogatjuk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.