Nem kér a szexből - ne öljük meg az egóját

Baj van, ha a pasi nem a lábak közt keres vigaszt?

Általában fordítva igaz, de előfordul, hogy a nő hazatérve legszívesebben ráugrana a pasira, ám kénytelen szembesülni azzal, hogy az nincs olyan hangulatban. "Milyen férfi ez?" teszi fel a nő magának a kérdést. És tényleg, mi lehet a gond?

2012.01.05 18:55ma.hu

A hölgyek sokszor várják, hogy a párjuk megértse: nincsenek éppen szeretkezős hangulatban. Ám mivel a pasikról úgy tartják, hogy ők aztán állandóan akcióra készek, ha vonakodni kezdenek a szextől, a nő azonnal veszélyt érez. "Mi a baj vele? Mi a gond velem? Talán probléma van a kapcsolatunkkal?" - kérdi magától. Hát milyen pasi ez, gondolja.

A hölgyek automatikusan problémát vélnek felfedezni, mivel az általános vélekedés szerint nincs férfi, aki ne használná ki a kínálkozó alkalmat a szexre. Bármikor.

Csakhogy az is bebizonyosodott már - egy nemrég végzett tanulmány szerint -, hogy a férfiak cseppet sem gondolnak annyiszor a szexre, mint hinnénk. Nagyjából napi 19-szer jut eszükbe, de véletlenül sem minden második percben...

No és ez azt sem jelenti, hogy állandóan "harcra készek" lennének, bárhol és bármikor. Ráadásul, napjainkban a munkahelyi elvárások sokszor ráülnek a férfi vágyára - a stressz könnyen elveheti a kedvét a szextől.

A probléma tehát az, amit a nők gondolnak a helyzetről - ha a pasi nem szeretne szeretkezni, természetellenes a számukra, és azonnal gondot sejtenek a dolog mögött.

Pedig normális, hogy olykor alábbhagy a vágy.
A nő pedig mégsem ragadhatja meg a párját és cipelheti erőszakkal az ágyba. Ian Kerner szexterapeuta szerint azonban ilyenkor sincs minden veszve.

A férfiaknak is szüksége van olykor egy kis átmenetre, hogy átálljanak a mindennapi hajtásból a "szex-üzemmódba". Sőt, szóban történő izgatásra és előjátékra is szükségük lehet!

Ha nem akarjuk legyilkolni a férfi egóját, ne tegyünk fel neki olyan kérdést, mint például: "hát milyen férfi vagy te?" Jobban járunk, ha egy csókkal elütjük a dolgot, lehet, hogy később vissza lehet még térni a dologra.

Ám ha valóban azonnal szeretnénk szeretkezni, kipróbálhatunk egy-két módszert, hogy a pasit hangulatba hozzuk és gyorsan meggondolja magát - javasolja Kerner.

Ejtsünk el csak úgy "véletlenül" egy ábrándos megjegyzést a múltkori fantasztikus szexről, milyen izgató is volt az, térjünk ki egy-egy izgalmas részletre. Finom csali, de beválik. S ha még ekkor sem jön meg a kedve, egyikünk sem érzi majd kellemetlenül magát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.