4 tipp, miért vegyük el a nőt feleségül!

Halálos veszélyt jelenthet, ha sokáig szingli a férfi

Egyedülálló férfinak lenni érdekes, izgalmas, kifizetődő - és halálos. Egy amerikai tanulmány szerint a szinglik sokkal hajlamosabbak "belefulladni a stresszbe", mint házas társaik. A lebetegedéshez étkezési szokásaik is hozzájárulnak.

2011.09.05 19:00ma.hu

Egy új amerikai tanulmány kimutatta: az egyedülálló férfiaknak 32 százalékkal nagyobb esélye van a halálra, mint a házasoknak. Még rosszabb: a 30-as éveikben járó, szingli férfiak kétszer akkor az esélyük (128 százalék) a korai halálozásra, mint akik korábban elkötelezték magukat.

Miért? David Roelfs szociológus a Louisville-i egyetemről úgy véli, az egésznek a kulcsa a támasz, a támogatás. Íme három módszer, amellyel egy feleség "életben tart", és a meglepő igazság az együttélésről.

1. A bensőséges párkapcsolatok a legjobb stresszcsökkentők. Egy házas férfi úgy megy haza, hogy tudja, várják otthon - már ez önmagában oldja a stesszt, és hatalmas előny azzal a pasival szemben, aki azért megy haza, hogy aztán otthon is magányosan "aszalódjon".

2. Egy kanadai tanulmány kimutatta: a házas férfiak a szingliknél 7 százalékkal gyakrabban fordulnak orvoshoz 6 órán belül, ha szívinfarktus jeleit tapasztalják, csak, mert a párjuk unszolta őket.

Napi szinten is egészségügyi előnyökkel jár, hogy az "asszony" figyelemmel kíséri állapotukat. Ráveszi a férjét például az egészségesebb és változatos étkezésre. Az egyedülállót semmi sem tartja vissza attól, hogy akár három este egyhuzamban mikróban elkészült pizzát fogyasszon.

3. A házasság a kielégítőbb étkezésre és a jobb orvosi ellátásra is garanciának mutatkozik. A pénz sarkalatos kérdés egy frigyben: akinek több pénze van, az egészségére is többet költ. Márpedig ha a háztartásban két ember a pénzkereső, akkor ez így van.

4. Az élettársi kapcsolatnak megvannak a hasonló előnyei. Az együttélő vagy házas párok tagjainál megfigyelhető a jobb mentális és fizikai egészség.

Az előnyök azonban ekkor is a házasság oldalára dőlnek el,
mivel - Roelfs szerint - az együttélőknél ott a "legális keret" hiánya, és könnyebb véget vetni a kapcsolatnak, a kötődés, a "biztosíték" nem olyan erős. Ráadásul sokszor nem is tart olyan sokáig, hogy annak pozitív hatásait az egészségre egyáltalán ki lehessen mutatni.

Csak egy dologra vigyázzunk: a legkiválóbb stresszoldóból ne váljon a feleség vagy az élettárs a legfőbb stressz-kiváltóvá. Utóbbi egészségügyi hatásait valószínűleg nem kell részleteznünk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.