Válság

Rendkívüli béremelés a Budapest Airportnál

A társaság a jelenlegi gazdasági helyzetet mérlegelve döntött így.

2022.10.07 16:45MTI

A Budapest Airport 10 százalékos rendkívüli béremelést hajt végre 2022 októberében, a BUD csoport dolgozói novemberben már a megemelt bért kapják - közölte a budapesti repülőteret üzemeltető társaság pénteken az MTI-vel.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy 2022 márciusában már átlagosan 13 százalékkal - bizonyos munkakörök esetében 15 százalékkal - emelték a munkavállalók bérét.

A társaság a jelenlegi gazdasági helyzetet mérlegelve döntött a rendkívüli béremelés mellett - írták a közleményben. Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport HR igazgatója a közleményben rámutatott: az infláció és a megemelkedő rezsiárak nehéz helyzetbe hozták a magyar munkavállalókat.

Az MTI érdeklődésére a Budapest Airport közölte, a csoport létszáma jelenleg 1379 fő, a bérfejlesztés a teljes csoportot érinti.

A vállalat a 2021-es pénzügyi évet 143 millió euró nettó árbevétel mellett 87,6 millió euró veszteséggel fejezte be, az előző évinél a bevétel 25 millió euróval volt több, a veszteség 22 millió euróval kevesebb.

A Budapest Airport részvényeinek 55,44 százaléka az AviAlliance, 23,33 százaléka a Malton, 21,23 százaléka a Caisse de dépôt et placement du Québec tulajdonában van.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.