Belpolitika

Kilépett a Jobbik-frakcióból Jakab Péter

A politikus csütörtökön este jelentette be közösségi oldalán, hogy távozik a Jobbikból és a párt frakciójából, a továbbiakban független képviselőként folytatja munkáját.

2022.08.13 13:28MTI

Hivatalosan is bejelentette kilépését a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőcsoportjából Jakab Péter, a párt korábbi elnöke, volt frakcióvezetője.

A politikus ezt pénteken este tudatta közösségi médiaoldalán, azt közölve, hogy a tényről a nap folyamán hivatalosan is tájékoztatta Kövér László házelnököt és Lukács László Györgyöt, a Jobbik-frakció vezetőjét.

A politikus csütörtökön este jelentette be közösségi oldalán, hogy távozik a Jobbikból és a párt frakciójából, a továbbiakban független képviselőként folytatja munkáját.

Arról írt: Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökeként nyílt levélben azon választás elé állította, "ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban".

"Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom" - fogalmazott akkor Jakab Péter.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem sokkal a bejelentés után kiadott közleményében jelezte, a párt "meglepődöttség nélkül, de sajnálattal" vette tudomásul Jakab Péter és tanácsadója távozását.

Úgy fogalmaznak, Jakab Péter számára "képviselői mandátumának visszaadása lesz az igazi próbája annak, hogy ő valójában a nép pártján, vagy csak a "lé pártján" kíván politizálni a továbbiakban".

A politikus 2019-től volt a párt frakcióvezetője, 2020-tól pedig a Jobbik elnöke. Mindkét tisztséget idén nyárig töltötte be.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.