Pártok

Legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatást javasolt a DK

Brutálisan megdrágult az iskolakezdés.

2022.08.12 12:58MTI

Legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatás bevezetését javasolta pénteki online sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.

A "brutálisan megdrágult iskolakezdésről" beszélve azt mondta: egy tavalyi kalkuláció alapján a magyar családoknak gyerekenként 20-30, de akár 50 ezer forint pluszkiadást is jelenthet az iskolaév elindulása.

Hozzátette: azt javasolják, hogy a támogatás minimuma 20 ezer forint legyen.

Az egyedülálló szülők 30 ezer, a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelők 40 ezer forintot kapnának - mondta Kálmán Olga.

Nem szabad hagyni, hogy az orbáni infláció, a Fidesz megszorításai az iskolába készülő gyerekek életét nehezítsék meg -fogalmazott a DK politikusa.

Ez a juttatás "lenne a minimum azok után, hogy a kormány megnehezítette az életünket az orbáni inflációval, a rezsiemeléssel és a megszorításokkal" - tette hozzá.

"Nem szabad tétlenül nézni, hogy a Fidesz az emberekkel fizetteti meg elhibázott gazdaságpolitikája árát" - jelentette ki.

Kálmán Olga közölte: el kell kerülni, hogy egyes gyerekek azért kerüljenek hátrányba már az első becsengetés pillanatára, mert a szüleik nem tudják megvenni nekik a szükséges iskolaszereket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.