Népszavazás

Karácsony: az Ab a népszavazásokról szóló döntésével a Fidesz elvárásait teljesítette

Nem lehet népszavazást tartani a Fudan egyetem és az álláskeresési járadék ügyében.

2022.05.18 13:44MTI

Karácsony Gergely főpolgármester szerint az Alkotmánybíróság tagjainak többsége a két népszavazási kezdeményezést elkaszáló szerdai döntésével a Fidesz politikai elvárásait teljesítette.

A főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán arra reagált, hogy az Alkotmánybíróság honlapján közölt döntés szerint nem lehet népszavazást tartani a Fudan egyetem és az álláskeresési járadék ügyében.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: úgy tűnik, a kormánypártok csak hivatkozni szeretnek a népre, de igazából félnek tőle. Az Alkotmánybíróság, amelynek erkölcsi integritása egykor minden magyar büszkesége lehetett, "néhány tiszteletre méltó kivételtől eltekintve mára zugügyvédi mentalitású pártkatonák gyülekezőhelye lett" - írta, hozzátéve: az utókor ítél majd felettük is.

Korom Mihályra, az államszocialista Alkotmányjogi Tanács elnökére is biztosan büszkék ma a dédunokái - jegyezte meg.

Karácsony Gergely szerint a fővárosnak most az a dolga, hogy megtalálja a módját, hogy legalább a budapestiek elmondhassák a véleményüket a két kérdésben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.