Koronavírus-járvány

Müller Cecília 3,6 millió forintos "motivációs elismerést" kapott

Összesen 483-an kaptak úgynevezett motivációs elismerést.

2022.05.11 12:16ma.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai között összesen bruttó 313 millió forint értékű "extra juttatást" osztottak szét tavaly augusztus és idén április között, írja az rtl.hu az NNK közérdekű adatigénylésre küldött válaszai alapján.

Összesen 483-an kaptak úgynevezett motivációs elismerést, Müller Cecília országos tiszti főorvos bruttó 3,6 millió forintot, míg két helyettese összesen 5,8 millió forintot kapott.

A motivációs juttatáson más extra pénzeket is kiosztottak: 69 dolgozó összesen 29,7 millió forint értékű "munkáltató által adott egyéb juttatást" kapott.

A Magyar Hang egyébként korábban arról számolt be, hogy Müller Cecília 2020 márciusa és 2021 júliusa óta 6 millió forintos motivációs elismerést vihetett haza.

Az NNK az rtl.hu-nak küldött válaszában nem tért ki arra, pontosan milyen feltételeknek kellett teljesülniük Müller Cecília és helyettesei esetében ahhoz, hogy jogosultak legyenek az extra juttatásra.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.