Pártok-Jobbik

Ismét Jakab Pétert választották a Jobbik elnökévé

Két évre ismét Jakab Pétert választotta a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökévé a párt szombaton, Budapesten tartott tisztújító kongresszusa.

2022.05.07 16:54MTI

A tanácskozás ideje alatt a párt sajtóosztálya által kiadott közlemény szerint Jakab Péter a voksok nagy többségével, 71,4 százalékával nyerte el újra a posztot. A tisztségért versenybe szálló Stummer János, aki az előző parlamenti ciklusban a párt országgyűlési képviselője volt, a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg.

A közleményben jelezték: a kongresszuson 245 küldött élt szavazati jogával, közülük 243-an adtak le érvényes szavazatot, két szavazat pedig érvénytelenül került az urnákba.

A Jobbik kora esti közleménye szerint 88 százalékos támogatással választották a párt elnökhelyettesévé a posztért egyedüliként induló Potocskáné Kőrösi Anitát, míg az országos választmány elnöke ismét Szabó Gábor lett, a szavazatok közel 91 százalékával; ő is vetélytárs nélkül indult.

Alelnöki tisztségében újraválasztották Ander Balázst, Dudás Róbertet, Lukács László Györgyöt és Z. Kárpát Dánielt, új tagként került a testületbe Kvárik Anita és Magyar Zoltán.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.