Koronavírus-járvány

Országszerte több száz polgárőr állt szolgálatba az oltópontokon

Újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot országszerte a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon.

2021.11.24 10:16MTI

Országszerte újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon - tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) szerdán az MTI-t.

A vártnál is többen veszik fel az oltást a rendkívüli oltási akció hetében, ezért a kormányhivatalok és az egészségügyi intézményekből érkező kéréseknek megfelelően keddtől újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot országszerte a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon - írták.

Hozzátették: a polgárőrök - akik a munkájuk mellett, önkéntesen végzik feladatukat - amellett, hogy segítik az egészségügyi dolgozók és a honvédség munkáját a beléptetésnél, az épületeken kívül hozzájárulnak a közbiztonság fenntartásához, segítik az oltásra érkezőket a tájékozódásban, a mozgásukban korlátozottakat pedig az oltópontra jutásban.

Az OPSZ közleménye szerint a polgárőrök - az előző járványhullámhoz hasonlóan - újra segítik a kistelepüléseken a háziorvosokat, kiszállítják nekik a szükséges oltóanyagot.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.