Belpolitika

Orosz Anna veszi át a Momentum vezetését

Leváltották Fekete-Győr Andrást a Momentum éléről.

2021.10.11 11:50ma.hu

Fekete-Győr András távozása után ügyvezetőként Orosz Anna alelnök veszi át a Momentum vezetését - derült ki Kerpel-Fronius Gábor Facebook-posztjából. A főpolgármester-helyettesként dolgozó momentumos politikus szerint Fekete-Győr lemondásával véget ér egy korszak, de a volt elnök velük marad és folytatja munkáját, csak más pozícióban.

Kerpel-Fronius posztjában azt írta, Orosz Anna szintén nagyon régen tagja a Momentumnak, többszörös elnökségi tag, közel volt az elmúlt időszak eseményeihez, és személyes kvalitásai is predesztinálják őt a párt vezetésére. Hozzátette, akik követték a kampányt, tudják, "hogy mennyire nagyra tartom Anna politikai teljesítményét és személyiségét is. A vezetésével a Momentum kiválóan meg fogja oldani az előttünk álló nehéz feladatokat."

Hétfő délután 2 órára egyébként sajtótájékoztatót hívott össze a Széll Kálmán térre Fekete-Győr András és Orosz Anna, amelyen a Momentumban történt személyi változásokról beszélnek majd.

Orosz Anna a XI. kerület alpolgármestere, és az előválasztáson fölényes győzelmet aratott a városrészben a DK-s Gy. Németh Erzsébet felett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.