Pályázati hírek

Sajtóközlemény

Elindult az Integrált Intelligens Vasútfelügyeleti Rendszer kifejlesztése az Invitech Megoldások Zrt. által vezetett konzorciumnál

2017.11.13 09:11ma.hu

Az Invitech Megoldások Zrt. közel 1,9 milliárd forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című pályázati kiíráson. A támogatásból Integrált Intelligens Vasútfelügyeleti Rendszer kifejlesztése valósul meg.

A projekt eredményterméke, egy Integrált Intelligens Vasútfelügyeleti Rendszer (IIVR) kifejlesztése, mely lehetőséget teremt a kötöttpályás közlekedés biztonságának növelésére, a járművek nyomkövetésére minőségellenőrzésére, a forgalom szabályozás irányítására, a pályához tartozó felépítmény-elemek állapotának jelzésére, az utas-tájékoztatás működésének valós idejű felügyeletére és irányítására, arról visszajelzés adására, a személyzeti tévedés kizárására, a járművek helyzetéből következő pontos utas-tájékoztatásra. A jelzések megbízhatóságának és a hagyományos megoldásoktól eltérő felhasználási módnak köszönhetően nagymértékben csökken a közlekedési zavar nagysága személy és árufuvarozás esetén is. Ezáltal növekszik a sebesség és biztonság az élet és vagyonvédelem területén. Egyszerűbbé válik a - jelenleg megoldhatatlannak tűnő - kábel lopások felderítése, mely a rendszer biztonságosabb működését eredményezi és javíthatja a társadalmi szereplők jogkövető magatartását a kötöttpályás közlekedés területén. Azon túl, hogy a projekt keretei közt kialakítandó megoldás funkcionálisan új lehetőségeket biztosít, a biztosítóberendezések gazdaságossága is jelentősen javul általa.(x)

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.