Ellátás

Összecseréltek két újszülöttet a vásárhelyi kórházban

Több mint félórát kellett várniuk, hogy megkaphassák saját gyermeküket.

2021.09.12 08:51ma.hu

Összecseréltek két újszülöttet a vásárhelyi kórházban. Az érintett apuka szerint nekik azt mondták, műhiba történt, és majd jönni fog egy bocsánatkérő levél az intézménytől. Dajka Zoltán már közösségi oldalára is kitette, mi történt velük a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ vásárhelyi kórházában hétfőn.

A vásárhelyi apuka a Szeged365-nek nyilatkozva elmondta, éppen hazaértek a sajátjuknak vélt kisbabájukkal, amikor rájuk telefonált a kórház, hogy a fiuk, Dajka Zoltán Noel ott van bent, náluk. Mondták, hogy ellenőrizzék a baba csuklóján lévő karszalagot a gyermek születési adataival, amit megnéztek, és tényleg rá volt írva egy másik név.

"Szikrázott a szemem, amikor megláttam" – ismerte el a férfi az interjúban. Amikor visszamentek, több mint félórát kellett várniuk, hogy megkaphassák saját gyermeküket. "Annyit mondtak, hiba történt, mindjárt hozzák a kisgyereket. Azt mondták, érkezni fog majd egy bocsánatkérő levél a kórháztól" – mesélte a férfi.

A portál megkereste az intézményt, de eddig nem érkezett reagálás hozzájuk a vásárhelyi kórháztól, amelynek hivatalos honlapján sincs nyoma az üggyel kapcsolatos közlésnek – írta a 168ora.hu.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.