Rendőrség

Új egyenruhát és új hajót kapott a dunai vízirendészet

Az új öltözék a kor követelményeinek megfelelő, külön előnye, hogy gyorsan száradó anyagból készült, jó hőelvezető, ami kifejezetten ideális a vízirendészeti feladatokhoz.

2021.07.23 12:39MTI

Új egyenruhát és új hajót kapott a dunai vízirendészet - jelentette be a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője pénteken Budapesten.

Prohászka Richárd a sajtótájékoztatón azt mondta: az új öltözék a kor követelményeinek megfelelő, külön előnye, hogy gyorsan száradó anyagból készült, jó hőelvezető, ami kifejezetten ideális a vízirendészeti feladatokhoz. Az alapvetően sötétkék-fehér öltözet a nyári időszakban rövidnadrágból és rövidujjú pólóból áll, a hűvösebb évszakokra hosszú nadrágot és hosszúujjú pólót, viharnadrágot és polárfelsőt is kapnak a vízirendőrök. A ruházat része egy olyan mentőmellény is, amely vízbe eséskor automatikusan felfújódik.

Az alezredes az új hajóról közölte: 8,5 méter hosszú, gumitestű, 400 literes az üzemanyagtartálya, 250 lőerős motorral van felszerelve és 70-80 kilométeres óránkénti sebességre képes. A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Ezt a típust kifejezetten rendészeti és katonai feladatokra használják, alacsony oldalmagassága és a kapaszkodók segítik a vízből mentést.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.