Koronavírus-járvány

Zacher Gábor: ősztől visszakaphatjuk régi életünket

Okkal reménykedhetünk.

2021.02.22 13:59ma.hu

Zacher Gábor szerint a kínai vakcinával kapcsolatban megvárná az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyását, de véleménye szerint mindegyik oltóanyag, még a Szputnyik is nyugodt szívvel beadható, kivéve persze azokat az állapotokat, amelyek eleve kizárják a vakcinázás lehetőségét.

A kínairól nem sok mindent tudunk, és nem is publikáltak róla eredményeket - mondta a Life TV reggeli műsorában, az Ébredj velünkben beszélt a toxikológus főorvos. A szakember szerint az sem ad okot a bizalomra, hogy Indiában vagy Olaszországban ugyanennyi lakosra jóval több a fertőzött, mint amit Kínában bevallottak.

De Zacher szerint a négy elfogadott vakcinával teljesen rendben van. Több kisérlet is zajlik a világon, ahol az engedélyeztetéshez szükséges dokumentáció is rendelkezésre áll, hamarosan még többféle vakcinánk lehet.

A lényeg, hogy 60-65%-os átoltottságot kellene elérni, ami 3,5-4 milliárd embert jelent, ez viszont rettenetesen nagy mennyiség - viszont ahhoz kell, hogy  korona is az influenza "szintjére" kerüljön.

Persze, ettől még jöhet más mutáns, rekombináció vagy teljesen új vírus is.

Fontos lenne, hogy az oltásokról szóló kormányzati portálon jóval több információ legyen mind az oltóanyagokról, mind a mellékhatásokról.

Mint mondta, igenis tartsuk be a szabályokat, hordjunk maszkot, és ha megfelelő lesz az átoltottság, akkor nyithatunk ősztől.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.