Környezet

Az ország nagy részén csökkent a légszennyezettség

Már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt, ugyanakkor továbbra is kifogásolt a levegő minősége nyolc településen.

2020.11.26 13:34MTI

Az ország nagy részén csökkent a szálló por miatti légszennyezettség.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtöki térképe szerint már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt. Ugyanakkor továbbra is kifogásoltnak minősítették a levegőt nyolc településen. Ezek: Ajka, Veszprém, Várpalota, Székesfehérvár, Pécs, Tököl, Szolnok és Szeged.

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint Budapesten csütörtökön a légszennyező anyagok stagnálása valószínű, a szálló por koncentrációja általában az egészségügyi határérték alatt marad. Pénteken is stagnálás várható, majd szombattól javulás kezdődik, vasárnapra valószínűleg kitisztul a levegő - írták.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első kategória az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen, a negyedik a veszélyes minősítés.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.