Gyász

Elhunyt Mandur László, az MSZP egykori politikusa

A volt politikus, fotográfus, mérnök, közgazdász 62 éves volt.

2020.10.14 08:43ma.hu

62 éves korában elhunyt Mandur László az MSZP egykori politikusa, az Országgyűlés korábbi alelnöke, fotográfus, mérnök, közgazdász - számolt be Facebook-oldalán az MSZP.

Mandur László 1958-ban született Csömörön, a győri Közlekedési Egyetemen 1979-ben, a Corvinus Egyetem jogelődjén pedig 1991-ben végzett.

Az MSZP szerint Mandur közéleti munkája Budapesten teljesedett ki, hiszen betöltötte a fővárosi szervezet elnöki tisztét is. Munkáját 2002-től három cikluson át az MSZP országgyűlési képviselőjeként végezte, 2002-2010 között az Országgyűlés alelnöke volt, ám végig hű maradt hobbijaként is szeretett hivatásához, a fotográfiához. 2013-2019. között a Közszolgálati Közalapítvány Kuratórium tagja volt.

Fotói hazai is külföldi kiállításokon is megjelentek, albumai mellett képregényt is alkotott és a Képviselői Irodaházban is láthatóak voltak fotói. Tagja volt a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Magyar Közgazdasági Társaságnak és a Közlekedéstudományi Egyesületnek. A posztban kiemelik: közvetlensége, humora, stílusa szimpatikussá tette bárki számára, már az első pillanatokban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.