Járvány

Két koronavírusost találtak a Pécsi Tudományegyetem gólyatáborában

A sikondai gólyatábort bezárták.

2020.08.25 16:12ma.hu

Két koronavírusost találtak a Pécsi Tudományegyetem gólyatáborában. Az ATV Híradója úgy értesült, hogy a sikondai gólyatábort délelőtt bezárták, az érintettek vizsgálatát a pécsi klinikán külön a koronavírusos betegek ellátására létrehozott osztályon végezték.

A táborban körülbelül 200-an voltak, őket buszokkal szállították el Sikondáról.

A Szent István Egyetem Budai Campus hallgatóinak augusztus 15-19. között, Szarvason rendezett gólyatáborban is koronavírusos megbetegedés történt: a résztvevők és a szervezők közül összesen 5 embernél mutatták ki a vírust - közölte az egyetem. A fertőzöttek a hírek szerint tünetmentesek, és kéthetes karanténba vonultak.

Az ATV Híradójának az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt írta: "a felsőoktatási intézmény látogatására vonatkozó kiadott ágazati eljárásrend szerint a gólyatáborok esetleges megtartása esetén a járványügyi szabályok fokozott betartása szükséges, figyelemmel az 500 fő alatti létszámra, az ajánlott távolság betartására, a maszk használatára, és különösképpen a fertőtlenítésre".

"Több egyetem szervezett a fenti szabályoknak megfelelő nem hagyományos gólyatábort. Természetesen a járványügyi helyzet változásával az ágazati ajánlás folyamatos felülvizsgálata megvalósul" - tették hozzá. Vagyis arról egyelőre nincs szó, hogy ne lehetne megtartani a gólyatáborokat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.