OMSZ

Ikreket segítettek világra a mentők Borsodban

Pillanatok alatt komplett sokktalanítóvá alakították a hálószobát, ahol perceken belül teljes biztonságban segíthették világra mindkét egészséges újszülöttet.

2020.08.11 20:14ma.hu

Az Országos Mentőszolgálat szakemberei több mint 500 gyermeket segítenek világra évente, de az ikerszülés igazi "fehér hollónak" számít a szakmában - írja Facebook-oldalán az OMSZ. Az életmentők ugyan gyakran szimulálnak ilyen helyzeteket, de most élesben is kiválóra vizsgáztak a borsodi bajtársak.

Tegnap délután ugyanis egy segélykérés érkezett a Miskolci Mentésirányításra, mely szerint egy 35 hetes, ikrekkel várandós kismamánál 1 perces fájások jelentkeztek. A rutinos mentésirányító azonnal több egységet is riasztott, miközben tanácsokkal látta el a vajúdó asszonyt és környezetét.

Az esetkocsi, a gyermekorvosi kocsi és a kiemelt mentőegység percek alatt helyszínre ért, őket pedig a landoló mentőhelikopter követte.

A hetedik szüléséhez készülő édesanyának éppen akkor folyt el a magzatvize amikor a mentősök beléptek az ajtón, így helyesen úgy döntöttek, a lakásban fogják levezetni a szülést. Pillanatok alatt komplett sokktalanítóvá alakították a hálószobát, ahol perceken belül teljes biztonságban segíthették világra mindkét egészséges újszülöttet. A magas színvonalú ellátása után, a mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülötteket és az édesanyát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.