Brutális bántalmazás

Megszólalt a fiatal nő, akire vasvillával, fejszével támadt rá a szomszédja

Anita azóta lépni sem nagyon tud a fájdalmaitól, hajnalban sírva, remegve riad fel, mert rémálmaiban újra és újra átéli a borzalmas perceket.

2020.08.10 09:49ma.hu

A Blikk megtalálta azt a 34 éves nőt, akit 64 éves szomszédja előbb elsodort a lovas kocsijával, majd a földön fekvő nőt vasvillával megszúrta, végül fejszével kis híján levágta a védekezni próbáló nő kezét.

Anita azóta lépni sem nagyon tud a fájdalmaitól, hajnalban sírva, remegve riad fel, mert rémálmaiban újra és újra átéli a borzalmas perceket.

Anita és vőlegénye a lapnak azt állította, a támadást megelőzően már 11-szer tettek feljelentést a rendőrségen azért, mert a férfi vasvillával támadt rájuk és életveszélyesen fenyegetőzött. Egy alkalommal például azt mondta nekik, "két nap múlva fejszével foglak megölni téged és a nődet". Állításuk szerint azonban a rendőrök mindannyiszor lerázták őket azzal, hogy ezek csak indulatszavak. Ennek ellentmondani látszik, hogy a Budapest Környéki Törvényszék pénteki közleménye szerint a férfi ellen több büntetőeljárás is indult.

A 34 éves nő azt mondja, fél éve a nyugodt élet reményében költözött vőlegényéhez a farmosi tanyára, azonban megkeserítette az életüket a szomszédban lakó férfi, aki nemcsak rájuk, hanem mindenkire haragudott az utcában. A támadás napján a barátnőjével az út szélén beszélgetett, amikor döbbenten látták, hogy a férfi a bakon állva feléjük vágtat a szekerén, közben ostorral üti a lovát.

"Hiába léptem félre, rám húzta a szekeret és belökött a bokorba. A földön feküdtem, amikor a vasvillát a hátamba szúrta. Még ötször döfte belém a vasvillát a dühöngő öreg, mire el tudtam venni tőle és bedobtam a bokorba. Erre a bakról lekapta a fejszét. Azt gondoltam magamban: most biztosan meghalok. Béla bácsi a fejemre sújtott, de a kezemmel kivédtem az ütést, a fejsze majdnem kettévágta a kézfejemet."

A férfi az eset után elporzott a lovas kocsival, Anitát pedig rohammentő vitte a kórházba, ahol öt napig feküdt. A nő a Blikknek azt mondta, támadóját a rendőrség a kihallgatás után hazaengedte. Ezt vőlegényével nehezményezték, ezért megkeresték az ügyészséget, ahol megkérdezték, hogy a rendőrség miért nem foglalta még le a bűnjeleket, és miért lehet szabadlábon a támadó. Azt mondják, ezután kérte az ügyész a férfi letartóztatását, amit a bíróság a napokban elrendelt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.