Hároméves program

Szijjártó: százezer ember ivóvízellátását biztosította a kormány Ugandában

A Sam Kahamba Kutesa ugandai külügyminiszterrel kötött megállapodás szerint Magyarország egy hároméves program keretében ötmilliárd forint fejlesztési támogatást ad Ugandának.

2020.07.03 10:13MTI

Százezer ember ivóvízellátását biztosította a kormány Ugandában, és kialakított egy kibervédelmi elemzőközpontot is a két ország között 2019-ben létrejött megállapodás első szakaszának keretében - közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta, hogy a Sam Kahamba Kutesa ugandai külügyminiszterrel kötött megállapodás szerint Magyarország egy hároméves program keretében ötmilliárd forint fejlesztési támogatást ad Ugandának.

A következő két projekt az országba érkező migránsok és menekültek nyilvántartására alkalmas azonosítórendszer kidolgozása, valamint egy szívgyógyászati központ orvosi eszközökkel történő felszerelése lesz - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a kormány továbbra is azt vallja, hogy a migrációt csak úgy lehet megállítani, ha a segítséget visszük oda, ahol a baj van, és így előzzük meg azt, hogy emberek milliói keljenek útra.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.