Koronavírus

A koronavírus-járvány elleni védekezés további lépéseiről is kérdeznek a nemzeti konzultációban

Arról szeretnék megkérdezni a magyarokat, hogy mely védelmi intézkedéseket támogatják a járvány esetleges újabb hulláma esetén.

2020.06.03 20:21MTI

A hamarosan induló nemzeti konzultáció első négy kérdése a koronavírus-járvány elleni védekezés további lépéseiről szól - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Magyarország kormányának Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Dömötör Csaba azt mondta: arról szeretnék megkérdezni a magyarokat, hogy mely védelmi intézkedéseket támogatják a járvány esetleges újabb hulláma esetén. A kérdés azért fontos, mert a szakemberek egyetértenek abban, hogy azok az intézkedések igazán hatékonyak, amelyeknek nagy a társadalmi támogatottsága.

Az első kérdés kapcsán hozzátette: a válaszadók rendhagyó módon a maszkviseléstől a kijárási korlátozásig terjedő kilenc válasz közül többet is megjelölhetnek.

A második kérdés arra vonatkozik, hogy fent kell-e tartani a járványügyi készültséget, amíg fennáll a második hullám veszélye. A harmadik kérdés az idősotthonok védelméről szól, mivel a járvány minden negyedik áldozata idősotthonban élt. A negyedik kérdésnél pedig arra válaszolhatnak az állampolgárok, szerintük mit kell tenni azért, hogy az ország ne legyen kiszolgáltatott, meg kell-e erősíteni a magyarországi gyártókapacitásokat - ismertette az államtitkár.

Dömötör Csaba elmondta: a kérdőíven 13 kérdés szerepel, a következő napokban újabbakat mutatnak majd be.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.