Koronavírus

Távozik posztjáról a Pesti úti idősotthon vezetője

Saját kérésére, közös megegyezéssel, május 31-i hatállyal távozik posztjáról Skultéti József, a Pesti úti idősek otthonának vezetője.

2020.05.21 18:36MTI

Az intézmény vezetését Merucza Erika gazdasági vezető veszi át, a fővárosi önkormányzat az intézményvezetői posztra pályázatot ír ki.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azt írta: a fővárosi önkormányzat köszönetét és elismerését fejezi ki Skultéti Józsefnek, aki 49 évet dolgozott a közszolgálatban, amiből 30 évet a szociális ellátásban, 25 évet pedig a főváros szolgálatában töltött.

A közlemény szerint "Skultéti József személyes hangvételű, megrázó levélben kérte felmentését a főpolgármestertől". Ebben azt írja, 2016-os kinevezése óta az intézményben végzett szakmai munkát minden alkalommal elismerően értékelték, mind a hatósági ellenőrzések, mind az ellátottak és hozzátartozók visszajelzései erről tanúskodnak. Ez a helyzet megváltozott, amikor a koronavírus-járvány idején ugyanazok az ellenőrök, akik korábban színvonalasnak ítélték a szakmai munkát, egyszerre olyan hiányosságokról kezdtek jelentéseket írni, amelyeket korábban nem észleltek - tette hozzá a távozó vezető.

Úgy fogalmazott: kiábrándító, egyben méltánytalan helyzetet teremtettek az ott dolgozók számára azok a médiumok, amelyek "az ellátás részleteit nem ismerve, a jogszabályokkal nem törődve becsmérelték" az otthont. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy, hogy közben a kiváltó okok ismeretlenek maradtak. Túl sok kiváló szakember hagyta el a pályát és sok-sok év szolgálat után otthonunkat azért, mert tovább nem voltak hajlandóak újra és újra átélni a folyamatos (...) megaláztatásokat. Túl sok nekem látni ennek a nagyszerű intézménynek (...) hatóságilag szentesített hírhedtté tételét - áll Skultéti József lemondólevelében.

A fővárosi önkormányzat továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy megóvja a Pesti úti idősotthon lakóit és munkatársait "a lakájmédia nem szűnő alantas és hazug rágalmaitól" - fogalmaz közleményében Gy. Németh Erzsébet, hozzátéve: "a hazug rágalmakat megfogalmazóktól és az azoknak teret adó lakájmédiával szemben" jogi úton vesznek elégtételt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.