Zéró tolerancia

Varga Judit Facebook-videóban jelentette be, milyen szigorításokat tervez a győri gyerekgyilkosság után

Az igazságügyminisztert 'mélyen megrázták az elmúlt időszak tragikus hírei'.

2020.01.06 18:41ma.hu

2020 az áldozatsegítés éve lesz, és zéró tolerancia az erőszakkal szemben - Facebook-videóban jelentette be Varga Judit igazságügyminiszter, milyen szigorításokat tervez a mélyen megrendítő győri gyerekgyilkosságok után.

A győri kettős gyermekgyilkosságról készült jelentés megállapításai az igazságügyminiszter szerint:
• Zéró tolerancia az erőszakkal szemben.
• Aki más életére tör, azt ne lehessen feltételes szabadságra bocsátani! Tavasszal szigorítják a feltételes szabadságra bocsátás szabályait.
• Meg kell vizsgálni azt is, hogy a bíróságok megfelelő szigorral lépnek-e fel az élet elleni bűncselekmények esetében. Érvényesül-e a középmérték szabálya a büntetések kiszabásánál?
• A bírói joggyakorlat felülvizsgálatát kezdeményezik a szülői felügyelet és kapcsolattartás, valamint a gyermekelhelyezés tekintetében is.
• A gyermekvédelmi jelzőrendszer működését is felül kell vizsgálni mindezzel összefüggésben.
• 2020 az áldozatsegítés éve az IM-ben. Megduplázzák az Áldozatsegítő Központok kapacitásait, erre idén 600 millió forintot költenek.
• Az Isztambuli Egyezménynek az ügyhöz semmi köze, a magyar jogrendszer a nők védelmében az Egyezménynél hatékonyabb és erősebb védelmet biztosít. Nem ratifikálják a migrációt is támogató Egyezményt, amely azt is állítja, hogy az emberek nem férfinak és nőnek születnek, hanem léteznek társadalmi nemek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.