Önkormányzat 2019

Egy szendrőládi szavazókörben szavazhatnak a legtöbben nemzetiségi választáson

Egy szendrőládi szavazókörben szavazhatnak a legtöbben nemzetiségi választáson vasárnap.

2019.10.12 23:30MTI

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település 1-es szavazókörében 739 nemzetiségi választót várnak, közülük egy román, a többiek roma nemzetiségi szavazáson vehetnek részt.

Több mint 600 olyan szavazókör van az országban, ahol mindössze egy nemzetiségi választópolgárt várnak az urnához vasárnap reggel 6 és este 7 óra között.

A nemzetiségi választáson 317 ezer nemzetiségiként regisztrált választópolgár vehet részt. Ők idén nem külön szavazókörben, hanem a lakóhelyük szerinti szavazókörben szavazhatnak nemzetiségük jelöltjeire is.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának szavazólapjai fehér színűek, a nemzetiségi szavazólap és a boríték zöld. A nemzetiségi választóknak figyelniük kell arra, hogy a zöld borítékot zárják le, mielőtt bedobják az urnába, különben szavazatuk nem lesz érvényes. Arra is figyelniük kell, hogy ne kerüljön az önkormányzati választás fehér szavazólapja a zöld borítékba, mert ezeket a szavazatokat nem lehet figyelembe venni a szavazatok összeszámlálásakor.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.