Baleset

Leomlott a támfal a Logodi utcában - nyilatkozott a polgármester

A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett.

2019.09.17 12:52ma.hu

A telek magántulajdonban lévő építési telek, de építési engedélyt mostanáig sem kaptak az önkormányzattól - ismertette Nagy Gábor Tamás. Az előzetes régészeti feltáráshoz kapott ugyan hozzájárulást a kivitelező, de a szükséges területfoglalási engedélyüket viszont múlt pénteken elutasította a Budavári Önkormányzat, épp azért, mert a munkálat szükséges szakmai, statikai dokumentációját nem adták be.

MTI/Balogh Zoltán

Azt is hozzátette, hogy egy lejtős, veszélyes területről van szó, ezért fokozott biztonsági előírásokat kell betartani. Valamilyen gyors, szakszerű megtámasztásra van szükség.

Mint mondta, kedden a közműszolgáltatók szakemberei és a katasztrófavédelem is megtekinti a helyszínt. Az utca adott szakaszán vélhetően súly- és sebességkorlátozást vezetnek majd be.

Csány Éva, az I. kerület főépítésze azt mondta: talajmechanikai, statikai vizsgálatot rendeltek meg a területen. Egy ilyen esetben több műszaki megoldás lehetséges.

Azon dolgoznak, hogy minél előbb, különösen télre, stabil legyen a környék megtámasztása. Mint mondta, ideális esetben még a földkivétel előtt cölöpökkel leverve kellett volna fallal megtámasztani a falat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.